De organisatie hoopt op een grote opkomst van (oud)leerlingen, ouders en buurtbewoners om de start van het nieuwe schooljaar en het lustrum te vieren.
De organisatie hoopt op een grote opkomst van (oud)leerlingen, ouders en buurtbewoners om de start van het nieuwe schooljaar en het lustrum te vieren. (Foto: )

Fancy Fair en reünie op Basisschool De Duinsprong

Het is 5 jaar geleden dat de basisschool fuseerde met basisschool De Wegwijzer en onder de nieuwe naam 'De Duinsprong' een nieuwe start maakte. De jaarlijks terugkerende Fancy Fair wordt gecombineerd met een feestelijke reünie van oud-leerlingen en oud-leerkrachten.

DRUNEN - De Fancy Fair biedt de ouders van de schoolgaande kinderen, hun ouders, familie en de leerkrachten de gelegenheid om elkaar op een gezellige en ongedwongen manier te ontmoeten. "Uiteraard hebben de buurtbewoners ook een uitnodigingen ontvangen", vertelt Laura van den Thillart, werkzaam als leerkracht op De Duinsprong. "De Fancy Fair wordt niet voor niets altijd rond Burendag georganiseerd. Het is altijd erg gezellig en iedereen kijkt er naar uit."
Dit jaar is er een extra feestelijk tintje aan verbonden in verband met de lustrumviering van De Duinsprong. "We hebben alle oud-leerlingen en oud-leerkrachten uitgenodigd voor een kleine reünie", aldus Laura. "Gelukkig zijn er veel behulpzame ouders bereid onze taken tijdens de Fancy Fair over te nemen zodat wij onze handen vrij hebben hen ook te ontmoeten." Naast het ophalen van herinneringen is er meer dan voldoende te zien en te doen in en rondom de school. Met de aanschaf van een stempelkaart zijn er diverse activiteiten waaraan de kinderen voor een kleine prijs deel kunnen nemen. Laat je nagels lakken, je gezicht schminken, doe mee aan oud Hollandse spellen, het open podium of het pannatoernooi en waag een gokje bij de enveloppenloterij. Aan de ouders is ook gedacht met een gezellige bar, BBQ, een Turks theehuis en gebaksverkoop. "Speciaal voor deze lustrumviering hebben we een ludieke fotocaravan staan", verklapt Laura. "Als herinnering kan iedereen met allerlei attributen erg leuke polaroid foto's van zichzelf maken." De opbrengst van de Fancy Fair komt geheel ten goede aan Stichting Spannend Speelplein.
Op 12 augustus was het exact 5 jaar geleden dat de school verder voer onder de vlag van 'De Duinsprong'. "Natuurlijk laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan", vertelt de enthousiaste leerkracht van groep 1 en 2. "Woensdag 19 september wordt de dag op het grote schoolplein met alle leerlingen feestelijk geopend met het Duinspronglied. Daarna gaan ze op vossenjacht. De vossen, vermomde leerkrachten, zitten verstopt in de wijk. Dat wordt dikke pret!"

Aanmelden reünie
De Fancy Fair en reünie vinden plaats op vrijdag 21 september van 17.00 tot 21.00 uur op Basisschool De Duinsprong aan de Schimmelpenninckstraat 22 te Drunen. Meld je aan voor de reünie via het aanmeldformulier op de facebookpagina van De Duinsprong.

Meer berichten