Ivonne van Oort maakte haar ambitie waar. De camping is van 15 gegroeid naar 20 plaatsen. De wens is om op termijn te groeien naar 25 kampeerplaatsen.
Ivonne van Oort maakte haar ambitie waar. De camping is van 15 gegroeid naar 20 plaatsen. De wens is om op termijn te groeien naar 25 kampeerplaatsen. (Foto: )

De Reekens Oudheusden in trek

Kampeerders uit heel Nederland weten de weg naar mini-camping De Reekens in Oudheusden te vinden. De kleinschaligheid en de fraaie fietsomgeving versterken het beeld. Veel mensen zijn op zoek naar kleinschalige rustige campings, zonder animatieteams.

Door Hans van den Eeden

Bij een bezoek aan de camping valt onmiddellijk de gemoedelijke sfeer op. De camping, geopend in 2014, wordt gerund door het echtpaar Arian en Ivonne van Noort.

“De camping, ligt op de grond van het ouderlijk huis van mijn man. De Reekens is een oude historische naam. Onze camping was een lang gekoesterde wens. We hebben er geen moment spijt van gehad. Uiteraard moeten we hard werken. Met name in de zomermaanden. Van intake, administratie, schoonmaken tot klein onderhoud. De camping ligt op een voormalig tarweveld van ruim 1 hectare groot. Vaste staanplaatsen voor caravans of huisjes zijn uitgesloten.”

Het goed onderhouden sanitair en aandacht voor het milieu zijn het visitekaartje van de camping. Regelmatig maakt Ivonne, als gastvrouw, een rondje over de camping. Daarbij informeert ze de kampeerders over de mogelijkheden van de regio. “Ook verwijzen we ze naar de Coop: 500 meter van de camping. In het voorseizoen weten zestigplussers ons goed te vinden. Mensen die op de bonnefooi komen lopen risico dat de camping vol is. Dat geldt niet voor fietsers: daar maken we altijd een plaatsje voor. In de ruime recreatieruimte kunnen campinggasten een spelletje doen en boeken lenen. Omdat de camping gekoppeld is aan een boerenbedrijf kan ook een bezoekje aan het kleinvee worden gebracht. Bij kinderen is dat erg populair. Dat geldt ook voor de grote zandbak die midden op het terrein is gelegen. Wij vinden persoonlijk contact met onze gasten van groot belang. Ook komen er regelmatig mensen kamperen die vanuit Nederhemert een Pelgrimspad lopen.”

Het positieve verhaal van de camping wordt door Aad en Corrie van der Heijden uit Berkel en Rodenrijs bevestigd. “We kamperen hier zes weken met groot genoegen. De camping is top. We rijden met onze elektrische fietsen, via de fietsknooppunten overal heen. De vesting is prachtig gerestaureerd. We voelen dat de sfeer in Noord-Brabant relaxed is. Nederland is een mooi land. Morgen fietsen we naar de Drunense Duinen. We komen graag terug.” De familie Van Noort met hun jonge kinderen trekken er zelf ook een weekje op uit. "Naar Zeeland, natuurlijk op een mini-camping. We willen niet anders." Familie neemt het beheer tijdelijk over.

Meer berichten