Deze Gentleman’s zijn klaar voor een avontuur in stijl!
Deze Gentleman’s zijn klaar voor een avontuur in stijl! (Foto: Ad van Kessel)

Heusdense Heerenrit voor Zoëzo

Op zondagmiddag 2 september verzamelen zich tientallen brommers en motoren voor de Heusdense Heerenrit op het Raadhuisplein. De tourtocht door de regio is georganiseerd voor het goede doel Stichting Zoëzo. De dresscode van de deelnemer is chique, zien en gezien worden, volgens de traditie van een gentleman's ride.

Door Marjolijn van Spaandonk

Het is de tweede maal dat de tourrit voor klassieke motors en brommers plaatsvindt. "We hebben veel aandacht besteed aan het 'finetunen' van deze tweede Heusdense Heerenrit", aldus medeorganisator Bas van Venrooij. "Evenals vorig jaar hebben we het eerste weekend van september aangehouden. Het vertrekpunt is ditmaal 'Het Lokaal' op het Raadhuisplein alwaar we vanaf 12.00 uur verzamelen en om 13.00 uur vertrekken."

In stijl uiteraard. Als een gentleman met frisse vesten, maatpak, getrimde snor en natuurlijk ladyfolk style. Zien en gezien worden, is het credo. De organisatie is voorbereid op een groter aantal deelnemers. "We hopen en verwachten dit jaar minimaal 50 deelnemers", aldus Bas. "Te meer omdat we motor- en brommerclubs al in de opstartfase bij de Heusdense Heerenrit betrokken hebben en we twee afzonderlijke routes hebben samengesteld voor brommers en motoren. Zo kunnen alle deelnemers op hun eigen tempo toeren zonder elkaar in de weg te rijden."

Onderweg wordt een verfrissende pauze ingelast. De eerste deelnemers worden vanaf 16.00 uur weer terug verwacht op het Raadhuisplein voor een gezamenlijke afsluitende borrel. "We proberen het goede doel op een originele wijze onder de aandacht te brengen van deelnemers en publiek", legt Bas uit.

"De opbrengst van de Heusdense Heerenrit en donaties komen geheel ten goede aan Stichting Zoëzo welke is opgericht ter nagedachtenis aan Zoë." Stichting Zoëzo zet zich in om onderzoeken naar Acute Myeloide Leukemie bij kinderen te financieren en het verblijf in het ziekenhuis voor de kinderen en hun ouders te vergemakkelijken. Bas: "Extra bijzonder is dat deze Heusdense Heerenrit plaatsvindt op 2 september, de geboortedag van Zoë."

Meer berichten