Op de hoogte blijven van al het nieuws over de Efteling en andere pretparken? Volg dan Bart Baan op You-tube en Instagram!
Op de hoogte blijven van al het nieuws over de Efteling en andere pretparken? Volg dan Bart Baan op You-tube en Instagram! (Foto: )

Vrolijke vlogger Bart Baan gaat hard

Altijd paraat en up to date wanneer het nieuwtjes betreft over pretparken en achtbanen, met in het bijzonder De Efteling. Vlogger Bart van Iersel (14) alias Bart Baan legt alles vast op camera en post zijn belevenissen online op zijn You-tube kanaal en Instagram. De vrolijke vlogger trekt met zijn vlogs steeds meer volgers.

Door Marjolijn van Spaandonk

De afgelopen dagen was Bart regelmatig te vinden op de Tilburgse Kermis. Geen pretpark maar minstens net zo veel adrenaline en vertier. Reden te meer om over zijn bezoek te vloggen. Zijn alias is echter niet voor niets afgeleid van 'achtbaan'. "De kern van het vloggen blijft bij pretparken", benadrukt Bart Baan. "Vaak besteedt een vlogger veel aandacht aan dagactiviteiten. Dat wil ik niet. Mijn vlogs zijn kort en krachtig, en ik betrek er altijd iemand anders in. Ik denk altijd goed na over de content die boeiend en actueel moet zijn."

De Efteling vormt de aanzet en bron van inspiratie voor de meeste van zijn ruim 80 tellende vlogs. "Al van jongs af aan ben ik dol op de Efteling", vertelt Bart. "Ik ben er zo vaak als mogelijk met mijn abonnement. Op aanraden van een bekende startte ik een You-tube kanaal en deelde mijn vlogs, die al snel veel werden bekeken." Ruim duizend volgers hebben zich geabonneerd op zijn kanaal en zijn Instagram account kent ruim 1400 volgers.

Naast vloggen genereert Bart steeds meer geproduceerde inhoud in samenwerking met zijn vriend en tevens filmproducent Björn van den Heuvel. "Het neemt nu serieuze proporties aan en het gaat hard", aldus de trotse vlogger. "Het bereik groeit en er komen veel nieuwe volgers bij. Zeker nu ik ook blog voor het magazine 'Stoer' voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Erg leuk om te doen en ook meteen een heel groot bereik."

Nu, middenin het pretparkseizoen, is Bart vrijwel dagelijks in de Efteling te vinden waar hij inmiddels een bekend en graag geziene gast is. Maar ook van andere pretparken blijft hij up-to-date. "Via Twitter houd ik alles bij om direct te kunnen schakelen", aldus Bart. "Een opening, renovatie of nieuwe merchandising; ik moét erbij zijn om erover te kunnen vertellen."

Vooralsnog is het vloggen goed te combineren met zijn studie aan de Walewyc-mavo. Sterker, Bart is gevraagd om de eerste en enige schoolvlogger in Nederland te worden. Bart: "Samen met een andere leerling worden onderwerpen besproken die de leerlingen aanspreekt. In overleg met, maar niet geredigeerd door, de directie."

Voor komend jaar staat er na de serie 'Bart Baan Keuzestress' een nieuwe serie waarin de Efteling centraal staat op de planning, evenals een bezoek aan Europapark en Phantasialand. "Disneyland Parijs ga ik ook bezoeken, dat is wel een droom die uit komt", glundert Bart. "Het is nu nog een hobby maar ik hoop er ooit mijn werk van te kunnen maken. Dat ik als vlogger gevraagd wordt om content te verzorgen en inkomsten genereer via You-tube. Voor nu is de voornaamste zaak gave content creëren en ervaring opdoen."

Meer berichten