Ook als je zelf je eigen zaad hebt gebruikt kun je nog steeds meedoen aan de wedstrijd; zolang de zonnebloem maar in de gemeente Heusden groeit.
Ook als je zelf je eigen zaad hebt gebruikt kun je nog steeds meedoen aan de wedstrijd; zolang de zonnebloem maar in de gemeente Heusden groeit. (Foto: )

Ook zonnebloemen krijgen het heel zwaar te verduren

De komende weken krijgen alle planten het door droogte en hoge temperaturen zwaar te verduren. Ook de zonnebloemen die meedoen aan de Zonnebloemwedstrijd van de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden. Deelnemers wordt aangeraden in ieder geval te zorgen voor voldoende water. Verder lopen de zonnebloemen in dit stadium het risico om te vallen. Als dat dreigt mag de plant worden gestut.

REGIO - Doel van de wedstrijd is om aandacht te vragen voor de teruggang in aantallen insecten, waaronder bijen. De zonnebloem met z'n felgele bloemen trekt veel insecten aan; die krijgen als beloning nectar. Dezelfde bijen bevruchten ook ons fruit en groenten. Zodat ook wij kunnen blijven eten. Bezoekers van het Voorjaarsfestival voor 'Vrolijke Vlinders en Blije Bijen' kregen bij vertrek een paar zonnebloemzaden mee voor de wedstrijd 'Wie kweekt de grootste zonnebloem (in doorsnede), de hoogste zonnebloem (in lengte) en de meeste bloemen uit een zaadje'. De hoofdprijs is een ballonvaart ter waarde van 165 euro. Daarnaast zijn er diverse waardebonnen te winnen, zaden, fruitbomen, bloemen, en nog meer! Iedereen in Heusden kan meedoen, ook als je zelf zaden hebt gekocht. Meld je aan via info@natuurenmilieuheusden.nl.

Meer berichten