Alle kinderen en bewoners van de Vliedberg zijn vrijdagmiddag 6 juli welkom om de laatste schooldag en het 5-jarig jubileum te komen vieren.
Alle kinderen en bewoners van de Vliedberg zijn vrijdagmiddag 6 juli welkom om de laatste schooldag en het 5-jarig jubileum te komen vieren. (Foto: )

Speeltuin De Speelberg viert feest!

Het is vijf jaar geleden dat speeltuin De Speelberg op de Vliedberg in Vlijmen na een flinke opknapbeurt en uitbreiding werd heropend. Alle reden voor een feestje, zo vindt Stichting De Speelberg. Vrijdag 6 juli wordt traditioneel de laatste schooldag gevierd met ditmaal de feestelijke opening van het nieuwe voetbalveld.

VLIJMEN - Stichting De Speelberg is door wijkbewoners van De Vliedberg opgericht met als doel de speeltuin in deze wijk uit te breiden en op te knappen zodat het een volwaardige speeltuin en ontmoetingsplaats voor buurtgenoten is. "De speeltuin bestond enkel uit een glijbaan en wipkip, en het veld lag vol hondenpoep", legt Brigitta van Lith van Stichting De Speelberg uit. "Als wijkbewoners dachten we; wat zou het toch fijn zijn als we onze speeltuin om de hoek aantrekkelijker konden maken zodat we het vertier niet elders hoeven te zoeken." Om de kosten voor de investeringen te kunnen dekken is Stichting De Speelberg opgericht. "Als stichting zijn er meer mogelijkheden voor subsidies van fondsen", legt Brigitta uit. "Na twee jaar hebben we flink kunnen investeren in de speeltuin met de aanleg van een heuvel, kabelbaan, een evenwichtsparcours, jeu de boules baan, het kasteel, een zandtoestel met waterpomp en schommels met een nestschommel." Vijf jaar geleden werd de hernieuwde Speelberg officieel geopend door de burgemeester. De afgelopen jaren organiseerde de stichting ook activiteiten zoals onder andere de populaire Halloween spooktocht en de viering van de laatste schooldag. "Daarnaast onderhouden en repareren we doorlopend de speeltuin", aldus Brigitta. "We houden samen het park schoon en met NL-doet poesten we alles nog eens extra goed op." Dit jaar wilde de stichting graag het voetbalveld, dat vol kuilen zat, voorzien van kunstgras. Brigitta: "Een kostbare aangelegenheid dat mogelijk is gemaakt door de wijkbewoners, gemeente Heusden, Stichting Buurt Bestuurt en de vele donaties van bedrijven en particulieren." Aanstaande vrijdag 6 juli wordt traditie getrouw de laatste schooldag feestelijk gevierd van 13.30 tot 17.00 uur. Alle kinderen uit de buurt worden getrakteerd op luchtkussens, muziek van een DJ en natuurlijk het schuimkanon. "De burgemeester zal het nieuwe kunstgras voetbalveld openen", geeft Brigitta aan. "Ook is er een talentenshow waarvoor je je nog kunt aanmelden. De intentie is om alle buurtgenoten gezellig samen te laten komen met zelfgemaakte hapjes en een drankje. Alle hulp is welkom." Volgend jaar wordt het hekwerk om het voetbalveld geplaatst. Stichting De Speelberg blijft wel ambitieus. Brigitta: "Het wordt snel warm op de Speelberg. Nu de waterpomp kapot is zouden we graag een waterspeeltuin met een nieuwe pomp aan willen leggen." De populariteit van de speeltuin reikt inmiddels verder dan enkel de Vliedberg, met dank aan het verzette werk van stichting. Kijk voor meer informatie over De Speelberg en de activiteiten op hun facebookpagina.

Meer berichten
Shopbox