Het gaat bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om fietsen. Gezelligheid is misschien nog wel belangrijker.
Het gaat bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om fietsen. Gezelligheid is misschien nog wel belangrijker. (Foto: )

34e editie Drunense Fietsvierdaagse

Volgende week is het alweer zo ver. Dan start de 34e editie van de Drunense Fietsvierdaagse! Vier dagen lang kan jong en oud per fiets de regio Drunen/Heusden verkennen. Dagelijks zijn er wisselende routes van 40 of 65 kilometer. De Drunense Fietsvierdaagse is dit jaar van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 juli: vier dagen lang genieten van al het moois wat de Midden-Brabant te bieden heeft!

DRUNEN - Toerclub Presto uit Drunen organiseert de Drunense Fietsvierdaagse voor alweer de 34e keer. Het gaat bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om fietsen. Gezelligheid is misschien nog wel belangrijker. De routes houden hier natuurlijk rekening mee en leiden regelmatig langs een gezellig terrasje of mooi gelegen picknickplaats. Daarnaast is er op dinsdag een excursie bij Heemtuin 'De Meulenerf' in Heusden en op donderdag bij de Vughtse IJsboerderij 'Hoeve de Bus'.

Sinds enkele jaren is er op woensdag een Kindertocht en dus is woensdag 11 juli ook weer Kinderdag. Het is een speciale uitgepijlde tocht van circa 18 kilometer met onderweg voor kinderen diverse spelletjes, opdrachten en pauzeplaatsen en heeft dit jaar het thema 'Ridders & Prinsessen. Start van de tocht is op het recreatiepark 'De Schroef' in Drunen, de centrale startplaats van de Drunense Fietsvierdaagse. Deelnemers aan de Drunense Fietsvierdaagse kunnen kiezen uit twee afstanden: 40 of 65 kilometer. De route doet elke dag een ander deel van Midden-Brabant aan en laat de fietser kennismaken met het vele moois in deze streek. Bijvoorbeeld natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, karakteristieke stadjes en gemoedelijke Brabantse dorpen. Alle routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld. De routes gaan over het merendeel over verharde paden en zijn daardoor geschikt voor alle fietsers, van alle leeftijden! Iedereen kan aan de Fietsvierdaagse meedoen en zo al fietsende de omgeving van Midden-Brabant leren kennen.
De Drunense Fietsvierdaagse is daardoor inmiddels voor veel fietsliefhebbers vaste prik op hun agenda en uitgegroeid tot een prachtig fietsevenement.

De kosten voor 4 dagen fietsplezier bedragen 12 euro per persoon voor deelnemers van 12 tot en met 64 jaar en 11 euro voor deelnemers vanaf 65 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen 8 euro per persoon voor deelname. Vanzelfsprekend is daginschrijving ook mogelijk. De kosten zijn dan 4 euro per persoon vanaf 12 jaar en 2 euro per persoon tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.drunensefietsvierdaagse.nl.

Meer berichten