Dit jaar zijn er heel andere obstakels te overwinnen na de 7 meter hoge schans. Het levert wel extra punten op! Foto: FotoWoow!
Dit jaar zijn er heel andere obstakels te overwinnen na de 7 meter hoge schans. Het levert wel extra punten op! Foto: FotoWoow! (FotoWoow)

Zeepkistenrace in Elshout met rodeo krokodil!

Hét jaarlijkse evenement, de zeepkistenrace in Elshout, zorgt komend weekend voor een feestelijk einde van de maand juni om de volgende dag juli bruisend in te schuiven. Van een schans van 7 meter hoog, over het water stuivend en uitdagende obstakels trotserend proberen de deelnemers de winst in de wacht te slepen.

ELSHOUT - Uiteraard kan de Zeepkistenrace niet van start gaan zonder voorafgaand een goed feestje op zaterdagavond 30 juni. "De avond zal opgeluisterd worden door DJ Remco en de coverband Baby Blue", vertelt Barry. "We proberen elk jaar een artiest aan te trekken die opkomend en nieuw voor de Zeepkistenrace is. Baby Blue is een heel goede coverband die onder andere bekend is van optredens op Paaspop en de Zwarte Cross. Op vrijdagavond faciliteren we tevens Metalvond Elshout, een feestavond voor Metal muziekliefhebbers." De zeepkistenrace, welke de volgende dag zondag 1 juli om 13.00 uur van start gaat, is gratis te bezoeken. De deelnemende teams gaan de strijd met elkaar aan op bodyboards welke door de organisatie beschikbaar worden gesteld. "De baan met helling is dezelfde als vorig jaar", legt Berry uit. "Na de schans staat er ditmaal echter een rodeo krokodil en een voetbaldartsbord klaar. Ook hier zijn punten te verdienen. De totale eindscore is bepalend voor de uiteindelijke winnaar en op deze manier maken ook de teams die wat minder snel op de schans waren een kans om te winnen." Tijdens de race is er ook gedacht aan de allerkleinsten met een kinderhoek onder professionele begeleiding met allerlei activiteiten, een springkussen en wat lekkers voor een kleine prijs. De feestavond na de zeepkistenrace blijkt voor velen ook een zeer welkome afsluiter van het weekend te zijn. Tot 22.00 uur kan er genoten worden van DJ Stefan de Hart, zanger Kafke en Jhonny Purple. "We trekken steeds meer regionale bezoekers", zegt Barry trots. "Het gaat vooral om het plezier en gezelligheid. We zijn enorm blij met onze trouwe club vrijwilligers en sponsors die het elk jaar weer mogelijk maken dit evenement in Elshout neer te zetten."

Kaartverkoop
De Zeepkistenrace, evenals de feestavonden, vinden plaats op het sportterrein aan de Dekkerseweg in Elshout. Kaarten voor het Tentfeest op 30 juni van 20.00-01.00 uur zijn nog enkel aan de deur verkrijgbaar voor 12,50 euro. Zondag 1 juli gaat de Zeepkistenrace van start om 13.00 uur met aansluitend van 17.00-22.00 een feestavond die gratis toegankelijk is. Kijk voor meer informatie op www.zeepkistenrace-elshout.nl. Een avondje uit met Zanger Kafke winnen? Volg dan de acties op facebook!

Meer berichten