Alexander en Bas van Alles voor mekaar helpen een inwoner van Vlijmen met klusjes in de tuin.
Alexander en Bas van Alles voor mekaar helpen een inwoner van Vlijmen met klusjes in de tuin. (Foto: )

Klussen tegen eenzaamheid bij ouderen: het werkt echt!

Precies drie weken na de start van Alles voor Mekaar blijven de aanvragen, tips en supporters aanmeldingen binnenstromen. De behoefte aan hulp is onmiskenbaar groot en mensen hebben vertrouwen in de Stichting.

VLIJMEN - Klusjes in en rondom huis, boodschappen doen, een praatje thuis en hulp in het huishouden. Het is de afgelopen weken allemaal met veel plezier en enthousiasme opgepakt door de vrijwilligers van Alles voor mekaar. Want vooral eenzame ouderen kunnen wel wat gezelschap of hulp gebruiken.

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig en we zijn geïndividualiseerd, daar wringt de schoen. Met de slogan Buren maken de Buurt roept de stichting alle inwoners van Vlijmen op zich aan te melden als supporter. Je kunt je aanmelden via www.allesvoormekaar.nu.

Wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden is bijzonder enthousiast: "Alles voor Mekaar is een prachtig initiatief. Door gewoon simpelweg burenhulp te organiseren, zorgen de initiatiefnemers ervoor dat mensen weer meer naar elkaar omkijken en dat ouderen zich minder eenzaam voelen. Natuurlijk zijn mensen vaak wel bereid om elkaar te helpen, maar hebben een zetje in de rug nodig om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Alles voor Mekaar geeft dat zetje."

Kijk voor meer informatie op www.allesvoormekaar.nu.

Meer berichten