De Stichting Alles voor Mekaar en de missie en passie van Bas Groenendijk en Alexander van Weert, worden tijdens de informatieve kick-off voor buurtbewoners op 8 mei met veel enthousiasme ontvangen. Foto: Yuri Floris Fotografie
De Stichting Alles voor Mekaar en de missie en passie van Bas Groenendijk en Alexander van Weert, worden tijdens de informatieve kick-off voor buurtbewoners op 8 mei met veel enthousiasme ontvangen. Foto: Yuri Floris Fotografie (Yuri Floris Fotografie)

Stichting 'Alles voor Mekaar' helpt!

Stichting Alles voor Mekaar is een initiatief dat zich richt op de zorgbehoevende medemens en zich onderscheid door een proactieve inzet én insteek. De stichting biedt iedereen een handvat om een ander of jezelf te helpen. Hoe? Vul de aanvraagkaart in zodat er direct gratis hulp kan worden geboden en verbindingen kunnen worden gelegd.

VLIJMEN - De oprichters van de stichting, Bas Groenendijk en Alexander van Weert, winden er geen doekjes om. "We hebben een missie waarbij de klemtoon ligt op doén", aldus Alexander. "Geen eendagsvlieg maar een constructief initiatief, dat alle inwoners van de gemeente gaat kennen en helpen." De missie is een transformatie van een individualistische maatschappij naar een samenleving waarin we weer voor elkaar gaan zorgen door het vinden van, en direct hulp bieden aan, hulpbehoevenden. "Voor de pilot beperken we ons nu tot de doelgroep hulpbehoevende senioren en mantelzorgers in Vlijmen en de Vliedberg", vertelt Bas. "Deze doelgroep is lastig te bereiken omdat het uitreiken naar hulp vaak nog een hoge drempel is door schaamte of opgegeven hoop. Mensen weten elkaar niet meer te vinden, maar hebben wel die behoefte en zijn bereid elkaar te helpen." En dat is nu net wat Bas en Alexander willen doorbreken met een ludieke campagne. In het gebied van de pilot hebben alle bewoners een deurhanger ontvangen met meer informatie en een hulpvraag invulkaart. Deze invulkaart is verkrijgbaar in diverse winkels. "Middels deze kaart, telefonisch of online kun je hulp voor jezelf óf voor een ander aanvragen", leggen de heren uit. "Gratis hulp wordt binnen 48 uur geboden. Of het nu gaat om klusjes in huis of tuin of zorgen omtrent de gezondheid. Onze senioren verdienen een mooie oude dag met zingeving zonder eenzaamheid." Deze signaleringsrol is voor iedereen, zowel burgers als ondernemers. De enorme drive van de heren is niet onopgemerkt gebleven en kan rekenen op steun van de gemeente. Bas: "Wethouder Mulder is enthousiast over de onderscheidende kracht en positionering van de stichting. Wij bieden hulp voor het voorliggend veld van professionele zorg door actief hulpvragen te zoeken, aan te pakken en aansluiting te vinden in de maatschappij." Door signalering, vroegtijdig inzicht en actief ontzorgen voorkom je zorgen en kosten. Met het verbinden van de hulpvraag met bijvoorbeeld buurtbewoners ontstaat er een netwerk aan verbindingen en lokale betrokkenheid. 'Alles voor Mekaar' roept op: Ben of ken je een senior die wat hulp kan gebruiken, of ben je bereid senioren in je naaste omgeving te helpen, laat het ons weten! Meer informatie vind je op www.allesvoormekaar.nu.

Meer berichten