Wie is de jongedame links op deze foto?

Adriaan van der Pol is op zoek naar het meisje links op de foto
Adriaan van der Pol is op zoek naar het meisje links op de foto (Foto: meisje gezocht)

"Wij hadden recentelijk een reunie in Portugal voor de betrokkenen bij de schoener Argus, een schip wat in 1938/9 voor een Portugese rederij gebouwd werd bij de scheepswerf de Haan en Oerlemans, het begin van de scheepswerf in Heusden, wat later Verolme Heusden en Verenigde Scheepswerven Heusden werd. In het Gouverneurshuis, Heusden was daar vorig jaar een tentoonstelling over en er staat een model van de Argus in het museum.
Het schip is gebouwd naar een ontwerp van de Britse scheepsarchitect Alexander Slater die destijds ook de toezichthouder namens de opdrachtgever was tijdens de bouw. Van dit ontwerp zijn er nog twee schoeners gebouwd, de Santa Maria Manuela en de Creoula. Deze schepen zijn nog in de vaart. De schepen waren onderdeel van de in Portugal vermaarde White Fleet, die tot 1980 ieder jaar zo'n 5 tot 6 maanden op kabeljauw visten op de Grand Banks bij Newfoundland,Canada en ook Groenland. De Argus ligt in Aveiro, Portugal en wacht op restauratie. Tijdens de bouw kwam de zoon van Alexander Slater op een motor over uit Engeland om zijn vader te bezoeken en bleef een tijdje in Heusden. Hij ontmoette een Heusdens meisje, links op deze foto. Vanwege de oorlog is het daarbij gebleven."

"Ik kreeg deze foto's van de kleinzoon van Alexander Slater die benieuwd is of er nog iets bekend is over dit 'meisje', ze moet nu toch wel eind 80 of in de 90 zijn", aldus Adriaan van der Pol.

Weet u wie het meisje links op de foto is? Rechts van haar is Slater junior. Reacties mailen naar:

redactie.heusdensecourant@persgroep.nl

Meer berichten