Logo heusdensecourant.nl


Plezier in de sport staat bij Team Brabant 2000 voorop, maar er wordt serieus en op professionele wijze getraind.
Plezier in de sport staat bij Team Brabant 2000 voorop, maar er wordt serieus en op professionele wijze getraind.

Net zo goed worden als Dumoulin?

Op donderdag 24 mei, donderdag 31 mei en donderdag 7 juni organiseert wielervereniging Team Brabant 2000 in Nieuwkuijk drie proeftrainingen voor jongens en meisjes tussen 8 en 16 jaar uit de hele regio.

NIEUWKUIJK - Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor de fietssport. Het is een leuke sport die je buiten beoefent, in je eigen omgeving of bijvoorbeeld in het buitenland, tijdens een vakantie. Het is goed voor je conditie en geeft veel energie. Bovendien is het een sociale sport, die veel nieuwe fietsvrienden oplevert. Freek, 13 jaar en sinds ruim een jaar lid van Team Brabant 2000 is er duidelijk over: "Ik vind het gewoon superleuk! Ik hoop ooit net zo succesvol te worden als bijvoorbeeld Tom Dumoulin." Plezier in de sport staat bij Team Brabant 2000 voorop, maar er wordt serieus en op professionele wijze getraind. "We begeleiden onze jeugdleden tot betere wielrenners, door veel aandacht te besteden aan techniek, tactiek en veiligheid", aldus trainer Ivo Hegge. "Leuk om te weten: de bekende profrenners Lars Boom (wielrenner), Michiel van der Heijden (mountainbiker) en Marianne Vos (wegwielrenster, baanwielrenster en veldrijdster) begonnen bij Team Brabant 2000 en zijn nog altijd lid. Daar zijn we natuurlijk wel trots op!"
De vereniging heeft een gezellige jeugdafdeling, met jongens en meisjes tussen ongeveer 8 en 16 jaar uit de hele regio. Zij trainen gemiddeld twee keer per week op het wielerparcours in Nieuwkuijk en organiseren daarnaast allerlei leuke activiteiten, waaronder het jaarlijkse jeugdkamp. Om meer kinderen enthousiast te maken voor wielrennen en mountainbiken, organiseert Team Brabant 2000 drie gratis proeftrainingen op donderdag 24 mei, donderdag 31 mei en donderdag 7 juni van 18.30 tot 20.00 uur. Ervaren trainers leggen uit wat wielrennen inhoudt en uiteraard stap je samen op de fiets.
Aanmelden is niet verplicht, maar om ervoor te kunnen zorgen dat er een leenfiets en -helm beschikbaar zijn, is het wel handig als je je vooraf aanmeldt.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox