Léon Koolen, voorzitter van Stichting En Route: “De VIP’s zitten apentrots in de cabines. Je kunt hen geen groter plezier doen dan even naar hen te zwaaien.”
Léon Koolen, voorzitter van Stichting En Route: “De VIP’s zitten apentrots in de cabines. Je kunt hen geen groter plezier doen dan even naar hen te zwaaien.”

Truckersdag op zaterdag 14 april

Aanstaande zaterdag 14 april wordt op bedrijventerrein 't Hoog in Nieuwkuijk om 09.45 uur het startschot gegeven voor de 29e Truckersdag. Een colonne van zo'n 110 trucks doorkruist onze en naburige gemeentes. Zwaai even wanneer de stoet passeert. Een klein gebaar voor groots geluk op dé dag voor mensen met een verstandelijke beperking.

VLIJMEN - Evenals de voorgaande jaren stelt Ottobock Equipment B.V. zich beschikbaar als startlocatie voor de Truckersdag. Opgetogen VIP's, de 115 eregasten met een verstandelijke beperking, worden gekoppeld aan 'hun' chauffeur. "We worden er altijd met veel enthousiasme ontvangen", aldus Léon Koolen, voorzitter van Stichting En Route. "Alle sponsors, waarvan veel trouwe, zijn wij dankbaar voor hun immer positieve reacties en bijdragen." De imposante colonne vrachtwagens zal via de Haarsteegsestraat, Mommersteeg en de Akkerstraat het Plein in Vlijmen gaan passeren. Via onder andere de Nieuwkuijkseweg en Cromvoirtseweg zal de stoet zich via Vught, Sint Michielsgestel en Gemonde een weg banen naar de tussenstop, Sunrise Beachclub in Best. "Een mooie locatie aan het water", vertelt Léon. "En het belooft een mooie zonnige lentedag te worden. Een goed vooruitzicht!" Het convooi wordt onderweg begeleid door 40 verkeersregelaars op de motor. "Deze vrijwilligers hebben we hard nodig om de verkeersveiligheid te waarborgen", aldus Léon. "Geen gemakkelijke taak, soms mede door ongeduldige weggebruikers. Het doel is uiteindelijk om feestelijk te vertrekken en feestelijk te eindigen op de eindlocatie." Via onder andere de Lipsstraat in Drunen, De Hoeven en Wolput in Haarsteeg en de Jonkheer de la Courstraat wordt de nieuwe feestlocatie bereikt; De Ster. "Een bijzondere en voor velen van ons een bekende locatie", klinkt Léon enthousiast. "Naast een optreden van zanger Remco Drijver zullen de Dorini's vele voetjes van de vloer krijgen. Voor de meer timide VIP's zijn er contactclowns die hen op een subtiele rustige manier entertainen. Een leuke toevoeging aan de feestavond voor deze doelgroep."

Meer berichten