"Een andere locatie, een andere organisatie, maar oh wat is er weer hard door iedereen gewerkt! Trots op alle commissieleden, trots op alle vrijwilligers, trots op alle lopers, trots op heel veel mensen dus", aldus Selma Tinnebroek namens de organisatie.
"Een andere locatie, een andere organisatie, maar oh wat is er weer hard door iedereen gewerkt! Trots op alle commissieleden, trots op alle vrijwilligers, trots op alle lopers, trots op heel veel mensen dus", aldus Selma Tinnebroek namens de organisatie.

SamenLoop voor Hoop Heusden 2018

Voor én achter de schermen wordt er hard gewerkt door de vele mensen die de Samenloop voor Hoop Heusden een warm hart toe dragen. Zaterdag 21 april om 15.00 uur is de officiële opening van deze tweede editie op de wieler- en skatebaan De Heuvelen in Nieuwkuijk. De deelnemers lopen 24 uur lang met elkaar gelopen in estafettevorm, dit alles om op zondag 22 april het KWF een mooie cheque te kunnen overhandigen voor onderzoek en genezing van kanker.

NIEUWKUIJK - Selma Tinnebroek, één van de organisatoren van de SamenLoop Voor Hoop Heusden, vertelt trots over de weg er naar toe en haar verwachtingen van dit indrukwekkende evenement waarin het leven, het beleven én doorleven centraal staat en gevierd wordt met elkaar: "De weg naar de SamenLoop toe is een lange, maar ook altijd een te korte weg. Een heftige, maar ook altijd een mooie weg. Intensief, maar ook indrukwekkend. Mooi om te zien hoe de teams zich dit keer ook weer voor de SamenLoop hebben ingezet met allerlei acties om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. De meerdere PubQuizzen, de soep- en taartactie, de herfstmarkt, de schaatsbaan bij Sven, de veiling, kaarten- en bonbonverkoop, een voetbalclinic en knutselwerkjes, ik kan het zo gek niet op noemen. Er wordt met zijn allen gewerkt voor hetzelfde doel, de neuzen staan dezelfde richting weer op, de gemeente kleurde langzaam weer paars. Zo mooi, zo dankbaar ook! Ik ben ervan overtuigd dat het weer een succes wordt. En dat is het al eigenlijk."
Het enthousiasme van alle teams is hartverwarmend, meent Selma: "De inzet van de commissieleden tomeloos groot, het aantal eregasten neemt nog steeds toe, de opzet van het terrein is super, alle ingrediënten zeg maar om er een groot succes van te maken. Het enige wat nog rest is hard duimen voor goed weer."
De organisatie hoopt natuurlijk op veel bezoekers, veel kinderen die mee gaan lopen met de Kinderloop, en veel kaarsenzakken langs de route. De organisatie heeft daarom weer een mooi programma samengesteld. Het terrein van de wielerbaan wordt sfeervol verlicht met kaarsenzakken en op muzikaal gebied is er ook de nodige ontspanning. Dit alles wordt gepresenteerd door Luc van Laar met medewerking van DJ's Theo van de Wiel, Stefan de Hart en Joes van Heeswijk.
Saamhorigheid, enthousiasme en gedrevenheid, ook ik heb dat persoonlijk mogen ervaren bij het schrijven van deze reeks artikelen over de Samenloop voor Hoop. En ook ik ga met mijn team Buurt Preventie Heusden deze dagen wandelend, onder vele muzikale klanken, shows en andere indrukwekkende ontmoetingen in het paars gekleed, met elkander beleven!

Meer berichten