Bericht van de gemeente Heusden.
Bericht van de gemeente Heusden.

Grote verkeerscontrole in Oudheusden

Maandagochtend heeft er opnieuw een grote verkeerscontrole plaatsgevonden in Oudheusden. Aan de controle namen de politie, de belastingdienst, de douane, het UWV, Baanbrekers, het VNG Kenniscentrum Handhaving en het Heusden Interventie Team deel. De actie leverde in totaal 44 'hits' op en is daarmee geslaagd te noemen. In het Heusden Interventie Team werken de gemeente Heusden, Woonveste, de politie en Baanbrekers samen.

OUDHEUSDEN - De belastingdienst legde beslag op acht voertuigen, waarvan er drie werden afgevoerd. In totaal ging het bij deze voertuigen om een fiscaal belang van 20.593 euro. De belastingdienst stelde ook van twee voertuigen vast, dat ze geschorst zijn. De politie maakte 17 processen verbaal op voor het niet dragen van de autogordel (waaronder enkele kinderen), losse lading, het weggooien van afval, kale autobanden of het ontbreken van een APK-keuring.
Het UWV had 14 en Baanbrekers nog eens 3 'hits' van mensen, die gingen werken terwijl ze een uitkering ontvangen. Naar deze mensen wordt nader onderzoek gedaan. De douane tenslotte constateerde twee overtredingen van de Wet BPM bij voertuigen die een buitenlands kenteken gebruikten.

Meer berichten