De drie meest linkse bomen wil Heusden kappen.
De drie meest linkse bomen wil Heusden kappen.

GroenLinks tegen aantasting Elshoutse Zeedijk

GroenLinks Heusden heeft een zienswijze ingediend tegen het plan van het gemeentebestuur van Heusden om een aantal schitterende bomen bij het Koppelwiel op de Elshoutse Zeedijk te kappen.

ELSHOUT - De Elshoutse Zeedijk heeft een grote landschappelijke en historische waarde. Op die dijk ligt een fietspad dat een belangrijke noord-zuid fietsverbinding is en ook een grote recreatieve waarde heeft voor fietsers en wandelaars. Ter hoogte van het Koppelwiel markeren markante bomen het fietspad. De wortelgroei van bomen tast het asfalt zodanig aan dat het er op meerdere plaatsen behoorlijk hobbelig fietsen is. GroenLinks vindt het 'n goed idee dat de gemeente het asfalt wil herstellen, maar wil niet dat daarvoor onnodig negen heel bijzondere bomen worden omgehakt.
De wortels van de bomen op de Zeedijk kunnen goed worden beteugeld en de wortelgroei kan worden gestuurd door de aanleg van een stevige puinfundering onder het asfalt. Er is ook voldoende ruimte om het fietspad iets op te schuiven, op grotere afstand van de "lastige" bomen. Dat is wellicht wat duurder dan kappen, maar voorkomt ook veel toekomstig onderhoud.
Recreatie, natuur en landschap kunnen hier prima worden gecombineerd. GroenLinks wil dit mooie stukje Heusden graag in zijn geheel behouden.

Meer berichten
Shopbox