Op 17 maart laten Babs, Bjorn en Jelle belangstellenden kennismaken met de gebarentaal.
Op 17 maart laten Babs, Bjorn en Jelle belangstellenden kennismaken met de gebarentaal.

Workshop gebarentaal voor Samenloop voor Hoop

Team Thomashuis Nieuwkuijk heeft binnenkort weer een activiteit op het programma staan, waarbij de opbrengst opnieuw naar de Samenloop voor Hoop Heusden gaat. Iedere activiteit die zij organiseren heeft een raakvlak met één van de talenten van de bewoners van het Thomashuis. Dit keer staat het talent van Bjorn van der Berg centraal.

NIEUWKUIJK - Regelmatig wordt gebarentaal als ondersteuning bij spraak gebruikt door bewoners en bezoekers van het Thomashuis. Gebarentaal is voor Bjorn van der Berg en Jelle de Bonth uit Vlijmen één van de manieren om met anderen te kunnen communiceren. Samen met Kentalis docente Babs van Kempen verzorgen zij op 17 maart van 10.00 tot 12.00 uur een workshop. Babs: "Belangstellenden krijgen meer kennis in het communiceren met slechthorenden en doven. Tijdens deze twee uur durende workshop zijn we vooral interactief met elkaar bezig. Er wordt aandacht besteed aan het ontstaan van gebarentaal, het gebarenalfabet en geven we tips op het gebied van doofvriendelijkheid, waardoor met elkaar communiceren als prettig ervaren wordt. Samen met Bjorn en Jelle oefenen we eenvoudige gebaren en proberen we een stukje bewustwording over te brengen."
Locatie: 't Patronaat in Nieuwkuijk. Kosten: 15 euro. Inschrijven: m_v_n_8@hotmail.com, of via de website www.teamthomashuisnieuwkuijk.nl. Koffie/thee is gratis.

Meer berichten