Danaé Ligtvoet werd onderweg van school naar huis door een insect in haar slaap gestoken. Een steek met verregaande gevolgen!
Danaé Ligtvoet werd onderweg van school naar huis door een insect in haar slaap gestoken. Een steek met verregaande gevolgen!

Het verhaal van Danaé in 'Anders dan Anders'

Op 30 maart 2017 belandde de familie Ligtvoet uit Kaatsheuvel in een regelrechte nachtmerrie. Hun dochter en zusje Danaé werd onderweg van school naar huis door een insect in haar slaap gestoken. Dat was het begin van een ware lijdensweg voor Danaé.

WAALWIJK - De insectenbeet bleek namelijk de trigger om de hersenziekte anti-NMDA te activeren die zij bij zich droeg. De 14-jarige puber veranderde daardoor in een hulpeloos meisje zonder geheugen dat alles weer helemaal opnieuw moest leren. Ze herkende zelfs haar eigen ouders en zusjes niet meer. Kortom, Danaé was zichzelf helemaal kwijtgeraakt. 
Na bijna een jaar ziekenhuis en revalidatie komt Danaé begin februari eindelijk weer thuis in Kaatsheuvel wonen. Zij heeft wel nog steeds veel geheugen- en cognitieve problemen, maar gaat gelukkig langzaam vooruit.
Ouders Jurgen en Twanny en Danaé zelf vertellen hun onvoorstelbare en ingrijpende verhaal aan presentatrice Jacqueline Fenn in een nieuwe aflevering van 'Anders dan Anders' op HTR-tv. De uitzending is op donderdagavond 1 februari vanaf 19.00 uur te zien op ZIGGO kanaal 42, of kijk deze en andere uitzendingen terug via de website van de Heusdense Televisie en Radio Stichting (HTR): htrmedia.nl/tv.

Meer berichten