De Samenloop voor Hoop  hoopt net als in 2015 een mooi geldbedrag te kunnen schenken aan beide goede doelen. Foto: Christine Wimmer
De Samenloop voor Hoop hoopt net als in 2015 een mooi geldbedrag te kunnen schenken aan beide goede doelen. Foto: Christine Wimmer (Foto: Christine Wimmer)

Samenloop voor Hoop zet zich in voor Vicki Brownhuis

Op 21 en 22 april vindt de Samenloop Voor Hoop Heusden plaats. Het goede doel van alle Samenlopen in Nederland is het KWF, maar hiernaast kiest de organisatie ook een goed doel in de regio. Tien procent van het eindbedrag dat voor en tijdens de Samenloop wordt opgehaald, met een maximum van 10.000 euro, gaat naar dit goede doel.

NIEUWKUIJK - "Samenloop voor Hoop Heusden heeft het Vicki Brownhuis Den Bosch als goede doel uitgekozen. Wij zijn enorm blij dat wij de uitverkorene zijn! En dat wij mede door deze donatie onze ondersteuning en activiteiten kunnen voortzetten", vertelt directeur van het Vicki Brownhuis, Jacqueline Crooijmans.

Inloophuis
Zij vervolgt: "Het Vicki Brownhuis is een inloophuis voor mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden. Wij zijn er voor iedereen, van jong tot oud, met alle achtergronden en voor alle soorten kanker. Het Vicki Brownhuis biedt een luisterend oor voor psychosociale problematiek en is daarmee een aanvulling op de medische zorg. U kunt hier een kop koffie drinken, uw verhaal vertellen, informatie vragen, aan een activiteit deelnemen en meer. Ook is er ruimte voor informeel lotgenotencontact. Loop gerust eens binnen, u bent altijd van harte welkom."
Tijdens de Samenloop gaat het Vicki Brownhuis een actieve bijdrage leveren. Samen met de commissie eregasten ontvangen zij de gasten in een 'huiskamer', zoals ook bij het Vicki Brownhuis het geval is. De gasten kunnen hier hun ervaringen delen met vrijwilligers van het Vicki Brownhuis of met elkaar. Kanker kan immers verschillende gevolgen hebben zoals vermoeidheid, angst, ziekenhuisbezoek, maar ook een nieuwe balans vinden met je partner of op je werk. Tijdens de Samenloop is hier ruimte voor, maar is het zeker ook de bedoeling om u even lekker te laten verwennen! Daarnaast is het Vicki Brownhuis ook aanwezig met een informatiestand. Kijk voor meer informatie op www.vbrownhuis.nl of bel met 073-6148550.

Eregasten
Heeft u kanker of kanker gehad, dan verdient ook u het om eens flink in de watten gelegd te worden. U en een naaste, want kanker krijg je niet alleen. Samen de kaarsenceremonie bijwonen en je omringen in warmte door prachtige muziek en de verhalen van de mensen. Als eregast wordt u tijdens de Samenloop voor Hoop in de watten gelegd. U kunt workshops volgen en krijgt een fotoshoot aangeboden. Voelt u er wel iets voor eregast te zijn, dan kunt u zich aanmelden op www.samenloopvoorhoop.nl/heusden, of neem contact op met Marjon Beekmans op 06-46270101.

Meer berichten