Logo heusdensecourant.nl


KrijgdeKleertjes Elshout opent binnenkort een nieuwe locatie en dit wordt gevierd met een kleurplaatwedstrijd.
KrijgdeKleertjes Elshout opent binnenkort een nieuwe locatie en dit wordt gevierd met een kleurplaatwedstrijd.

Feest bij KrijgdeKleertjes in Elshout

Sinds juli 2015 draait in Elshout een KrijgdeKleertjes-ruilpunt. Hier ruilen ouders kinderkleding. Op de ruilochtend op 9 januari viert het ruilpunt een feestje. Landelijk bestaat KrijgdeKleertjes inmiddels alweer 5 jaar en het ruilpunt in Elshout opent haar nieuwe locatie. En dat is reden voor een feestje!! Bezoekers van de ruilochtend krijgen een taartje en kunnen meedoen aan een kleurplaatwedstrijd.

ELSHOUT - Steeds meer ouders ruilen hun kinderkleding. Logisch, want kinderen groeien, maar hun kleren groeien niet mee. In Elshout kunnen ouders kinderkleding ruilen bij het ruilpunt van Monique Dogger aan de Kerkstraat 78 (dit is het nieuwe adres). Hier is één keer per maand een ruilochtend. Wie kinderkleertjes over heeft, kan deze langsbrengen en in ruil weer wat nieuws uitkiezen. Dat deden inmiddels al tientallen ouders. Monique Dogger zet zich vrijwillig in: “Als moeder van jonge kinderen had ik steeds stapels kleding over waar de kinderen uit waren gegroeid. Door te ruilen kan ik er iemand anders blij mee maken en krijg ik er zelf ook nog iets moois voor terug. Het is goed voor het milieu, leuk voor de portemonnee, en bij het ruilpunt leer ik ook nog veel leuke mensen kennen.
Het ruilpunt in Elshout is een van de 24 ruilpunten van KrijgdeKleertjes.nl. Deze stichting brengt ouders die willen ruilen bij elkaar. Dat gebeurt bij de lokale ruilpunten en daarnaast ook online via een website. KrijgdeKleertjes landelijk is op 12-12-‘12 begonnen en is dus inmiddels alweer 5 jaar. Wie bij de aanstaande ruilochtend kinderkleding komt ruilen, kan het feestje meevieren. Om het extra feestelijk te maken is er een heuse kleurwedstrijd bedacht. Kinderen die meekomen, kunnen de speciale kleurplaat ter plekke inkleuren, maar hij mag ook mee naar huis.
Met 5 jaar is KrijgdeKleertjes nu een kleuter. Kinderen groeien als kool, KrijgdeKleertjes ook. Sinds de oprichting van de website KrijgdeKleertjes.nl zijn al ruim 5.700 pakketten met kinderspullen geruild. De website heeft ruim 5.000 leden. Daarnaast ruilden in heel het land al duizenden ouders hun kinderkleding bij een van de 24 lokale ruilpunten, die gerund worden door vrijwilligers.
KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Ze zetten zich vrijwillig in, omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor elkaar. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.

Meer berichten
Shopbox