Logo heusdensecourant.nl


Na afloop van de informatiebijeenkomst poseerden de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Heusden en de aanwezige teamcaptains voor een allereerste groepsfoto. Foto: Christine Wimmer
Na afloop van de informatiebijeenkomst poseerden de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Heusden en de aanwezige teamcaptains voor een allereerste groepsfoto. Foto: Christine Wimmer

'Samen lopen en stilstaan bij kanker'

Dinsdag 28 november vond de eerste informatieavond plaats voor alle teamcaptains van de SamenLoop voor Hoop Heusden. 'Samen lopen en stilstaan bij kanker' is het motto van dit evenement. Daarnaast ook het vieren van het leven, het steunen van mensen die kanker (gehad) hebben, of door deze ziekte iemand hebben verloren.

NIEUWKUIJK - Op zaterdagmiddag 21 april vanaf 15.00 uur tot zondagmiddag 22 april 15.00 uur vindt er op de Wielerbaan De Heuvelen in Nieuwkuijk de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Heusden plaats. De kinderloop is op zondag en duurt 24 minuten. Een warm, sfeervol en rookvrij evenement waarbij stil wordt gestaan bij de ziekte kanker. Inmiddels hebben 30 teams zich aangemeld. Wil jij ook meelopen? Stel een team samen - bijvoorbeeld mensen uit je (sport)vereniging, familie, vrienden, collega's, of klasgenoten – van 10 tot 15 personen en 1 teamcaptain. Op 21 april wordt er met elk team vierentwintig uur lang in estafettevorm gewandeld. Daarnaast organiseert ieder team in aanloop naar het evenement diverse unieke en persoonlijke acties waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Dit geld wordt gebruikt voor hun missie: minder kanker, méér genezing en een betere kwaliteit van leven!
Na de openingsceremonie vindt er later op de avond de indrukwekkende kaarsenceremonie plaats. Honderden kaarsen in kaarsenzakjes met persoonlijke boodschappen en tekeningen die de hele nacht branden. Met deze kaarsen worden de mensen herdacht die de ziekte kanker niet hebben overwonnen en diegenen die de strijd nu nog voeren. Alle aanwezigen lopen samen een stilteronde. Ook een lichtje branden? Koop dan voor 5 euro een kaarsenzak bij één van de deelnemende teams, schrijf er een mooie boodschap op en lever deze in bij de organisatie.
Ondanks dat het alweer twee jaar geleden is dat de eerste editie plaatsvond, wordt er nog steeds door alle betrokkenen met een lach en een traan over dit evenement gesproken. Tijdens de slotceremonie in 2015 mocht de organisatie een cheque van maar liefst 101.000 euro overhandigen aan het KWF. Ook de komende periode - tot en met 22 april – hopen alle teams weer heel veel geld bij elkaar te krijgen.
Tijdens de SamenLoop voor Hoop moeten er bergen met werk worden verzet om alles in goede banen te leiden. Wilt u de organisatie helpen als vrijwilliger, als sponsor (in geld of natura), of als team meelopen, meld u dan aan op www.samenloopvoorhoop.nl/heusden. Voor meer info: teams@samenloopvoorhoopheusden.nl, of kijk eens op Facebook: www.facebook.com/samenloopvoorhoopheusden.

Meer berichten
Shopbox