Logo heusdensecourant.nl


Gaat het ze lukken om het record van 97 auto's te verbreken? Aan het enthousiasme zal het in ieder geval zeker niet liggen. Kan jouw auto wel een wasbeurt gebruiken? Kom dan op zaterdag 8 juli tussen 11.00 en 15.00 uur naar Truckwash Nieuwkuijk  aan de Middelweg 16 in Nieuwkuijk.
Gaat het ze lukken om het record van 97 auto's te verbreken? Aan het enthousiasme zal het in ieder geval zeker niet liggen. Kan jouw auto wel een wasbeurt gebruiken? Kom dan op zaterdag 8 juli tussen 11.00 en 15.00 uur naar Truckwash Nieuwkuijk aan de Middelweg 16 in Nieuwkuijk. (Foto: Christine Wimmer)

Auto's wassen voor het goede doel

Zaterdag 8 juli van 11.00 tot 15.00 uur gaan de bewoners van het Thomashuis Nieuwkuijk en het Tweede Huis Vlijmen samen met de deelnemers van Dagbesteding Samen Top uit Waspik opnieuw onder professionele begeleiding aan de slag op het terrein van Truckwash Nieuwkuijk aan de Middelweg 16 in Nieuwkuijk. Na een succesvolle editie in 2016 kunnen autobezitters hun auto opnieuw laten wassen voor maar 7,50 euro. Dit alles voor het goede doel Tour The Friends.

NIEUWKUIJK - Berna van Dungen, zorgonderneemster van het Thomashuis, hoopt dat er op zaterdag 8 juli net als verleden jaar weer een behoorlijke rij auto's voor hun klaar staat: "Vorig jaar hebben we ruim 730 euro opgehaald door met zijn allen maar liefst 97 auto's te wassen. De auto werd onder handen genomen en de eigenaar kon genieten van heerlijke versnaperingen en een dorstlesser onder het genot van onze DJ. Samen met de opbrengst van de zomermarkt dat jaar hebben we een behoorlijk bedrag aan Samen Top kunnen schenken voor een nieuwe personenbus.

Dit jaar is er gekozen voor een ander goed doel, namelijk Tour The Friends. "De eerste editie van Tour The Friends vond plaats in 2016", vervolgt Berna: "Bert Sperwer en mijn man Martin hebben toen een motortoertocht georganiseerd voor alle bewoners van het Thomashuis Nieuwkuijk en het Tweede Huis Vlijmen. Bert leerde iedereen hoe ze op een echte Gold Wing-motor moesten plaatsnemen en ging met een ieder oefenen, zodat iedereen veilig mee kon tijdens de tocht. Mede dankzij de vele vrijwilligers uit de Gold Wing club hebben alle deelnemers een onvergetelijke dag gehad."

Negentien bewoners hopen op 2 september van dit jaar tijdens de tweede editie van Tour The Friends opnieuw achter op de motor plaats te kunnen nemen. Daarom gaan ze zich weer met vol overgave en gedrevenheid inzetten om het record van 97 auto's wassen te verbreken om zo genoeg financiën te hebben om deze dag voor een ieder feestelijk te kunnen afsluiten met een gezellige en goedverzorgde BBQ.

"We zijn momenteel nog hard op zoek naar ervaren motorrijders die deze dag onze colonne willen begeleiden. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen", benadrukt Berna: "Dit jaar houden we overigens geen zomermarkt, omdat die vrijwel tegelijk met de zomermarkt van basisschool Het Kompas zou vallen. Wel is er dit jaar een gezellige Herfstfair in samenwerking met Kwekerij Roestenburg uit Nieuwkuijk. Ook alle opbrengsten uit deze Herfstfair gaan naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst namelijk naar de Samenloop voor Hoop 2018, die dan weer in Nieuwkuijk wordt gehouden.".

Reageer als eerste
Meer berichten