Logo heusdensecourant.nl


Organisator MG Car Club Holland verwacht zondag 25 juni bij goed weer minimaal duizend Engelse auto's op het terrein van De Poort van Heusden een plekje te kunnen bieden.
Organisator MG Car Club Holland verwacht zondag 25 juni bij goed weer minimaal duizend Engelse auto's op het terrein van De Poort van Heusden een plekje te kunnen bieden.

Britse invasie in Poort van Heusden

Het grootste evenement voor Engelse auto's strijkt dit jaar neer op het terrein van de Poort van Heusden in Nieuwkuijk/Drunen. British Auto Jumble 2017 brengt zondag zo'n vijftienhonderd auto's, veertig handelaren en dertig Engelse autoclubs naar het voormalige Land van Ooit.

NIEUWKUIJK - Bij de vaste bezoeker staat dit evenement bekend als "het leukste buiten evenement voor Engelse Auto's in Nederland'. Jaarlijks is het evenement groter geworden. Begon het jaren geleden in Waalwijk met een honderd MG's, zondag staat het terrein vol met alles wat in Engeland gemaakt is.
Toen in 2014 en 2015 het weer fantastisch was, zat de MG Car Club Holland met het luxe probleem: "Waar laten we al die auto's?" Ze bleven maar binnen komen. De poort dicht doen was geen optie. We hebben het gered, maar veel ruimte over was er niet meer. In 2016 was het weer slecht; vrijwel de gehele dag regen. De opkomst was zeshonderd auto's. Dus ruimte te over. Maar al dat water en verzadigde grond heeft ons getoond dat het natte terrein niet tegen al die wielen kon... "Er moest iets gebeuren. De kosten van het herstel van het veld waren hoog. De zoektocht naar een nieuw terrein bleek niet makkelijk", aldus een van de organisatoren. "Door onze huis-cateraar De Smulkar werden we gewezen op een pracht terrein in Nieuwkuijk. Na contact met de gemeente en overleg binnen MG Car Club Holland is besloten het hele evenement te verhuizen naar De Poort van Heusden."
Bij goed weer worden minstens duizend Engelse auto's verwacht. Een kleine greep uit de deelnemende clubs: drie MG clubs, Austin club, Londense Taxi Club, het Jensen genootschap, Rolls Royce Club, Morris Minor Club en de Mini Club. Een flink aantal van de eigenaren van deze auto's verkoopt bij hun auto van restauraties overgebleven onderdelen. Ook een flink aantal handelaren vanuit Nederland en de UK zullen opgesteld staan in de bosranden van het terrein. Een aparte hoek is ingericht voor de Landrover Club, die met hun 4x4 autos in de zandbak mogen spelen.

Er is een speciaal parkeerterrein ingericht voor bezoekers met een Engelse auto. De ingang is via de Kasteellaan 1 5253 AM Nieuwkuijk, Voor de bezoekers die niet met een Engelse auto komen is het parkeren ook verbeterd. Een apart parkeerterrein voor ca 400 auto's is beschikbaar via de speciaal beborde route naar de Vlimmerik net achter het evenementen terrein. Het terrein is open van 9.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Reageer als eerste
Meer berichten