Logo heusdensecourant.nl


33e Drunense Fietsvierdaagse: 18 tot en met 21 juli

DRUNEN - De Drunense Fietsvierdaagse wordt dit jaar verreden op dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 juli. Het is voor veel fietsliefhebbers vaste prik op hun agenda en inmiddels uitgegroeid tot een prachtig fietsevenement dat wordt georganiseerd door de plaatselijke Toerclub Presto.

Het gaat bij de Drunense Fietsvierdaagse niet alleen om fietsen. Gezelligheid is misschien wel belangrijker. Vandaar dat er elke dag wel wat gratis extra's zijn voor de deelnemers zoals live muziek, een excursie of traktatie.
Sinds enkele jaren is er op woensdag een Kindertocht en dus is woensdag 19 juli ook weer Kinderdag. Het is een speciale uitgepijlde tocht van circa 18 kilometer met onderweg voor kinderen diverse spelletjes, opdrachten en pauzeplaatsen en heeft dit jaar het thema 'Cowboys & indianen'. Start van de tocht is op het sportpark De Schroef in Drunen, de centrale startplaats van de Drunense Fietsvierdaagse.

Sinds vorig jaar kent de Drunense Fietsvierdaagse twee afstanden: 40 of 65 kilometer. De afstanden zijn dit jaar gelijk, maar natuurlijk zijn de routes anders! De Drunense Fietsvierdaagse doet elke dag een ander deel van Midden-Brabant aan en laat de fietser kennismaken met het vele moois in deze streek. Bijvoorbeeld natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, karakteristieke stadjes en gemoedelijke Brabantse dorpen. Alle routes zijn volledig en duidelijk uitgepijld. Daarnaast is er op dinsdag en donderdag een excursiemogelijkheid in de route opgenomen. Iedereen kan aan de Fietsvierdaagse meedoen en zo al fietsende de omgeving van Midden-Brabant leren kennen. Deelnemers kunnen alleen nog inschrijven bij de startplaats.

Het inschrijfgeld voor vier dagen bedraagt dan:
- 12 euro voor deelnemers van 12 t/m 64 jaar.
- 11 euro voor deelnemers van 65 jaar en ouder.
- 8 euro voor deelnemers tot 12 jaar.
Inschrijven kan ook per dag. Het inschrijfgeld bedraagt dan vanaf 12+ 4 euro. Tot 12 jaar 2 euro.
Elke dag vertrekken de deelnemers vanuit paviljoen De Booginn op De Schroef aan de Prins Hendrikstraat in Drunen. Hier komen de fietsers ook elke dag weer aan.

Starttijden: 40 km tussen 9.00 en 14.00 uur en 65 km tussen 9.00 en 12.00 uur. De eindcontrole sluit elke dag om 17.00 uur.

www.drunensefietsvierdaagse.nl

Reageer als eerste
Meer berichten