Logo heusdensecourant.nl


Laura van Engelen van AquAmigos uit Vlijmen heeft tijdens het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) samen met haar teamgenoten een zilveren plak gewonnen op de 4x100 vrij.
Laura van Engelen van AquAmigos uit Vlijmen heeft tijdens het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) samen met haar teamgenoten een zilveren plak gewonnen op de 4x100 vrij.

Laura pakt zilver op het EJK

  Sport

Van 28 juni tot en met 2 juli is in Netanya (Israël) de 50e editie van het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) gehouden. De Nederlandse selectie was daar met 9 dames en 2 heren aanwezig. Een van deze dames was AquAmigos zwemster Laura van Engelen uit Vlijmen. Laura mocht maar liefst op 5 afstanden aan de start komen.

NETANYA/VLIJMEN - De eerste dag begon voor de dames met de 4x100 vrij, waar Laura als startzwemster stond, gevolgd door Imani de Jong, Yaella Lucht en vervolgens de afmaker Marrit Steenbergen. Op voorhand was er rekening mee gehouden dat een vierde plaats mogelijk zou moeten zijn in dit deelnemersveld, met onder andere de ontketende Belgen, ijzersterke Russen en gevaarlijke Hongaren. De dames wisten zich dan ook te plaatsen voor de finale. Het werd erg spannend in de ruim 3 minuten durende finale, waarin de Russen uiteindelijk als eerste aantikten in 3:42.22 gevolgd door de oranje dames die in 3:43.53 het zilver opeisten voor België en Hongarije. Wat een prestatie! Na het aantikken barstte dan ook een geweldige ontlading los bij zwemsters, maar ook bij de aanwezige familieleden en supporters op de tribune met onder ander Nicole en Patrick van Engelen. Een mooie start van een geweldig toernooi. Op de tweede dag stond de 400 vrij op het programma voor Laura, waar ze met 4:18.75 in de series net de finale misliep. Op de derde dag begonnen de series voor de 200 vrij al om half tien. In de laatste serie kwalificeerde Laura zich met 2:02.90 voor de halve finales. Deze ging om kwart voor zes van start. Voor Laura net op het verkeerde moment en ze wist zich dan ook niet te plaatsen voor de finale. Nog geen uur later moest ze al weer naar de start voor de finale 1500 vrij, waarin ze uiteindelijk als 7e aantikte in 16:57.90.
Op de laatste dag stond er voor de dames nog de estafette 4x200 op het programma. En waar ze eerder stuntten en het zilver pakten, moesten ze nu in de finale genoegen nemen met een 5e plaats in 8:06.69. Voor Laura was er wel een pr in 2:01.63. AquAmigos is heel erg trots op Laura en de overige Nederlandse helden.

Reageer als eerste